Poprvé od roku 1905 se v Přešticích opět uvařilo pivo. Ze zracích tanků v hlubokém sklepě teče uzrálý mok potrubím přímo do pípy a na čep. Na náměstí vznikl po náročně rekonstrukci městský Pivovar a restaurace U Přeška.
29. srpen se nepochybně zapíše do kroniky města. Po dlouhých 112 letech se mohli obyvatelé napít piva uvařeného přímo v Přešticích. A že zvědavců hned od prvních minut po otevření přišlo a měli se co činit. Osm druhů piv a několik speciálů přivedl na svět zkušený sládek Petr Hampl vyučený v Plzeňském Prazdroji. „Za základ považuji světlý ležák Kilián, pojmenovaný po patronovi města“. V našem repertoáru také najdete piva jako je silný Zbojník 14°, odlehčenější Koloběžka, lahodná Marlene IPA 15° nebo polotmavý ležák Přeštický Strakáč 13°. Pro velký zájem milovníků piva jsme teď nově uvařili svrchně kvašené Pohořko 11°, což je zástupce stylu American Pale Ale a přes léto u nás můžete ochutnat svrchně kvašený Summer Ale 12°. V průběhu roku pro Vás připravujeme již tradičně piva na svátek svatého Patrika, Velikonoční speciál, Svatováclavský speciál, Svatomartinský speciál a hodně oblíbený Vánoční speciál.
Sládkův majstrštyk je jednoznačně svrchně kvašený speciál (IPA) ze čtyř druhů amerického chmele nazvaný Marlene. Ten upomíná slavné květnové dny pětačtyřicátého, když v Přešticích zpívala americkým vojákům právě herečka Marlene Dietrich. „Některé názvy jsme vybrali podle významných osobností spjatých s historií města“, říká vedoucí Domu historie Přešticka Drahomíra Valentová, která jména piv i samotné restaurace se svými kolegy navrhla.